Ana içeriğe atla

Kişisel Alan

 Etrafımızı çevreleyen tanıdıkların, birey olmamıza ve çerçevenin dışına çıkmamıza, baskı altına alarak, hayatlarımızı taciz ederek, birey olmamıza izin vermeme ya da bireyselliğimize çomak sokma durumu..


Sonuç; bireyselliğe aç bir toplum.. 


İnsanın, kendinin farkına varması, kendini bulması ve kendi kendine geçirdiği zamanlarda kaliteli aktiviteler yapıp, birine ihtiyaç duymadan gününü geçirebilmesi ve insansız hava sahasında sıkılmıyor oluşu asosyallik belirtileri değilken, bu damgayı alnının en uygun bölümüne yapıştırmaları ne kadar anormal bir davranıştır.?


Zamanımızın çoğunu istemsiz bir şekilde çevreleyen ve içinde bulunmamızın kaçınılmaz olduğu toplum ve bu insan sirkülasyonuna dur diyebildiğimiz kişisel alanımızın, dairemizde geçirdiğimiz zaman olduğunu ve zamanın en kıymetli hazinemiz ve varlığımızın belirsiz bir zaman diliminde son bulacağı gerçeği ve bazı insanlar için sınırsız sosyalleşmekken, bazı insanlar için küçük çemberi için bir boşluk oluşturmak olduğu değişken durumlar sorunsalları..


Kişisel alana saygı ya da kapıların ve telefonların kapalı tutulması, bireysel var oluşunu desteklemek olabilir.. 
Yakın bağlarımızın olduğu aile, arkadaş, eş ve sevgili daima bu çemberin daralıp, genişlemesini kişiye bırakmalı ve değer yargılarımız konusunda söz sahibi olmaya çalışmamalıdır.!? 

Kahveyi seviyor diye günün her dakikası kahve içen birini tanıyor musunuz??//ERROR!


Düşüncelerin ile beraberliğine yalnızlık kılıfı geçirme.. 

Yorumlar

  1. Ooo bu yazı uzun ve çok güzel olmuş. Uzun yazı yazınca hem anlatmak istediğini iyi ifade ediyorsun hem de rahatlıyorsun. "Bazen yudumlamak içmekten daha iyidir...Error:)"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım kısa kısa anlatamıyorum bir de uzun yazıp deneyeyim dedim 😊

      Sil
  2. Merhaba..Sevgili Deep Tone'un Bloglardan Seçmeler yazısından gelip bir merhaba demek istedim. Kahve severim ama her dakikada içmem tabi bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldin 😊 Harika 👌 bir kahve sever daha kazandım 😊 Bende hatta kahvesiz güne başlamayı protesto edenlerdenim. Ama tabi ki her dakika kahve ERORR 😁

      Sil
  3. Birey olmamızı isteyip birey olmamız için uğraşan, kendini birey sanan insanlarla çevrili bir dünyada yaşamak kadar kötü bir durum da her dakika hahve içmek. ERROOR!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir ERORR 👌😊 aynı durum yetişkinlikle ilgili de söylenebilir

      Sil
  4. bireylik de yok bizde ve sevilmez de zaten :) önemli olan birörnek olmak :) bizim ülkenin halleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bütünüz, biziz. Sana tek başına yer yok aramızda.. 😁 malesef öyle

      Sil
  5. İletinin bile kişiseli varken alanın nasıl olmaz ki canım? - ay çok kötüydü, buradan msn'e selamlar! -
    Aslında sorunun temeli "saygı" faktöründe sanırım, "zevkler ve renkler tartışılmaz" diyoruz; ama kendi zevkimizi de arada dikte etmekten de geri duramıyoruz... Ah bu insanlar...

    NOT: Bu yorumlardaki yazı stili ile insanın yazdıkça yazası geliyor ya. ahaha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine saygıyla başlanması gerektiği kanısındayım, insan kendini özlemez mi? Bir başbaşa kalsın.. Bu insanlar neredeler? Tüm yorumların için teşekkür ederim ve sizlerin aklını çelmek amacı güderek, bol bol yorumlar yapın diye bu yazı stilini seçtim😁😁 harika 👌beğenmene sevindim

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aramızda şehirler uzanıyor..

Gözlerime değen gözler yansımanla karşılaşıyor Gecenin karanlık tonlarında dahi binlerce sen büyüyor göz bebeklerimde. Güneşi delip, Ay'ı selamlıyorum  Silüetini taşıyorum gölge niyetine Rüzgarın eteklerinde sarsılan sazlıklar yoldaş oluyor Kucak açıyor hasretliğime. Ilık bedeninin kokusu salınıyor Ciğerlerime çekiyorum tek nefeste. Şehirler uzanıyor aramızda Kafesimizin kapıları açık Bir adımda çıkılamıyor içinden Adın dökülürken dilimden Duyuramamanın endişesiyle lal oluyorum yeniden..

Dünya Zürafalar Günü

Boş odalarda geziniyor gözlerim Yırtık duvar kağıtları, yarısında perde olmayan pencereler ve dokunsam devrilecek olan klozet.. Dairenin kapısından çıkıyor, binanın merdivenlerini son kez aşındırıyorum.. Tekrarlanmayacağını bildiğin, An'ı kaybettiğin ve anıları kayıt etsen dahi yinelenmeyen kahkahalar Dünya zürafalar günü'nde derin bir kedere bırakabilir yerini.. Bir şeylerin yeri, sürekli ve yüksek hızla, başka birşeylere bırakıyor yerini.. Pazar ve ertesi gibi..

Kek

Yazıyor, siliyordum. Tekrar en baştan başlayıp.. Olmadı.. Sil. Tekrardan.. Sağ tarafı yanmış, sol tarafı çiğ kalmış bir kalıp kek gibi güne başladım. Hep bir yarımyamalaklık söz konusu.. 180 derece ısıya dayanamayan plastik kap mıyım? Bu ne hal?